Mina tjänster

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

En gemensam server (SME-server)

En gemensam server är bra när flera användare  behöver få åtkomst till samma information. Med en gemensam server i ett nätverk kan gemensam information vara åtkomlig för flera användare samtidigt.
Du får också automatiskt kontroll på om dina dokument m.m. innehåller skadlig programvara, såsom virus, trojaner m.m. Med en server får du också automatiskt backup på dina dokument.

Det jag kan hjälpa dig med är just att sätta upp en gemensam server i ditt nätverk. Det går bra att använda en "gammal" dator. Det som behövs är att datorn skall innehålla minst 2 hårddiskar för att få en säker datalagring av dina filer och dokument. Datorn behöver också kompletteras med extern hårddisk för att kunna utföra backup av dina filer coh dokument till en extern enhet. Jag kan plocka ihop en dator och installera server-programvaran som behövs och se till att dina användare kan få tillgång till den gemensamma server. Bilden nedan föreställer ett enkelt nätverk med några datorer i ett nätverk.

 

SME-server

 

 • Apache web server (såväl intern som extern)
 • Lagring för användarfiler
 • Backup av användarfiler
 • ProFTPD ftp server
 • Clam antivirus (fritt antivirusprogram)
 • Användarvänligt administrationsgränssnitt

 

En hemsida (Joomla)

Jag kan också hjälpa dig med att få en egen hemsida för ditt företag. Denna hemsida kan du sedan om du vill enkelt uppdatera själv på den nivå som du själv önskar. Redigering av text, lägga till ny sida/artikel m.m.

Det lämpliga är att utvecka din hemsida på din egen server (SME-server) och när du tycker att den är färdig kan du produktionssätta din hemsida på ett webb-hotell. Sedan är det enkelt att göra uppdateringar av din hemsida på webb-hotellet.

Till hemsides-programmet Joomla finns det många så kallade mallar att använda sig utav. Mallarna görs ofta av tredje-partners. Det är enkelt att prova olika mallar och få olika utseenden på sin hemsida. Mallarna är sedan också möjliga att konfigurera med egen logga, färger, bakgrunder m.m. Det finns också mallar som automatiskt anpassar sig till vad användaren har där ute på internet; PC, surfplatta, mobil m.m.

Några exempel på hemsidor som jag har gjort med Joomla är förutom denna sida www.vattholma.com och www.nordenstenlift.se. Alla dessa sidor är gjorda med anpassningsbara mallar (responsive) som automatiskt får ett utseende anpassat efter vad användaren har ute på internet.

 

 

Läs 1181 gånger
 • Besök gärna min hemsida Nordensten Lift AB. 
  Jag startade detta företag 2007 och började min verksamhet med 2 liftar. En larvbandslift och en lastbilsmonterad lift.
  Jag började därefter även att utföra jobb åt mina kunder, där en skylift behövdes. Min specialité idag är att ta ner farliga träd. Jag har gått flera utbildningar inom området och har också lärt mig mycket av andra erfarna trädfällare som jag samarbetar med.

  www.nordenstenlift.se

bg Image