Mina tjänster

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

En gemensam server (FREENAS-server)

En gemensam server är bra när flera användare  behöver få åtkomst till samma information. Med en gemensam server i ett nätverk kan gemensam information vara åtkomlig för flera användare samtidigt.
Du får också automatiskt kontroll på om dina dokument m.m. innehåller skadlig programvara, såsom virus, trojaner m.m. Med en server får du också automatiskt backup på dina dokument.

Det jag kan hjälpa dig med är just att sätta upp en gemensam server i ditt nätverk. Det går bra att använda en "gammal" dator. Det som behövs är att datorn skall innehålla minst 2 hårddiskar för att få en säker datalagring av dina filer och dokument. Jag kan plocka ihop en dator och installera server-programvaran som behövs och se till att dina användare kan få tillgång till den gemensamma servern. Bilden nedan föreställer ett enkelt nätverk med några datorer i ett nätverk.

 

FREENAS-server

 

 • Lagring för användarfiler
 • Backup av användarfiler
 • Media-server (PLEX)
 • Clam antivirus (fritt antivirusprogram)
 • VPN (för extern åtkomst till servern)
 • Användarvänligt administrationsgränssnitt

 

En hemsida (Wordpress)

Jag kan också hjälpa dig med att få en egen hemsida för ditt företag. Denna hemsida kan du sedan om du vill enkelt uppdatera själv på den nivå som du själv önskar. Redigering av text, lägga till ny sida/artikel m.m.

Det lämpliga är att utveckla din hemsida på ett dedikerat utrymme på en webb-server (t ex One.com). Sedan är det enkelt att göra uppdateringar av din hemsida på webb-hotellet.

Några exempel på hemsidor som jag har gjort med Wordpress är www.nordenstenlift.se och www.nordensten.se Alla dessa sidor är gjorda med anpassningsbara mallar (responsive) som automatiskt får ett utseende anpassat efter vad användaren har ute på internet (mobil, iPad eller dator).

 

Läs 1337 gånger
 • Besök gärna min hemsida Nordensten Lift AB. 
  Jag startade detta företag 2007 och började min verksamhet med 2 liftar. En larvbandslift och en lastbilsmonterad lift.
  Jag började därefter även att utföra jobb åt mina kunder, där en skylift behövdes. Min specialité idag är att ta ner farliga träd. Jag har gått flera utbildningar inom området och har också lärt mig mycket av andra erfarna trädfällare som jag samarbetar med.

  www.nordenstenlift.se

bg Image